Çoğu insanın hemen fark ettiği en büyük fark, beyaz tahtanın çerçevesidir. En popüler beyaz tahtalarımız, eloksallı alüminyumdan yapılmış bir çerçeveye sahiptir. Bu, beyaz tahtaya ekstra stabilite sağlar. Alüminyum ultra hafiftir, bu nedenle beyaz tahtanın kullanımı kolaydır ve hemen hemen her duvara monte edilebilir.
Modern ofisler ve işyeri tasarımı dünyasındaki değişikliklerden hareketle, çerçevesiz beyaz tahtalara yönelik bir eğilim de görüyoruz. Birçoğu çerçevesiz bir beyaz tahtayı görsel olarak daha çekici buluyor, modern ofis ortamlarına daha çok uyuyor ve yaratıcı süreçler için neredeyse "sınırsız" bir çalışma alanı sunuyor. Çerçeveli veya çerçevesiz sonuçta bir zevk meselesidir, ancak çerçevesiz tahtaların belirleyici bir avantajı vardır: XL yazı yüzeyleri oluşturmak için yan yana monte edilebilirler. Bu amaçla, tüm ürün ailesini piyasada satışa sunduk.
İlk bakışta farkı anlamasanız bile doğru yüzeyi seçmek çok önemlidir. Dışarıdan bunu söylemek zor ama beyaz tahta yüzeylerimiz arasında bariz farklar var. En yaygın iki beyaz tahta yüzeyi, lake ve emaye çelik yüzeylerdir.
Emaye beyaz tahtalar, lake çelik beyaz tahtalardan önemli ölçüde daha pürüzsüzdür. Bu, üretilme şekillerinden kaynaklanmaktadır. Emaye ayrıca seramik çeliği olarak da adlandırılır, çünkü çeliğin kararlılığı ile seramiğin duyarsızlığını birleştirir, bu nedenle saldırgan temizlik ürünleri bile emaye beyaz tahta yüzeyine zarar vermez. Bu onları özellikle uzun süreli ve yoğun kullanım için uygun hale getirir.
Lake çelik yüzeyler daha az yoğun kullanım için daha uygundur. Lake çelik ile kullanımdan sonra notların ve çizimlerin çıkarılması önemlidir. Yüzey daha az serttir, bu nedenle mürekkep laklı çeliği etkileyebilir. Bu, yüzeyin temizlenmesini zorlaştırır. Bununla birlikte, lake çelik beyaz tahtaların üretimi daha kolaydır ve bu da fiyata yansır. Ek olarak, lake çelik beyaz tahtalar baskı için idealdir. Üzerine logonuzu veya tasarımınızı yazdırarak beyaz tahtanızı kişiselleştirin.
Beyaz tahtalarımız çekici!
Her durumda, mıknatısları çekerler; Belgeler, resimler ve diğer aksesuarlar bir mıknatıs ile beyaz tahtalarımıza kolayca yapıştırılabilir. Bize göre, kapak bir işaretleyicinin parçası olduğu kadar, manyetik bir yüzey de beyaz tahtanın bir parçasıdır. Bu nedenle beyaz tahtalarımızın çoğu manyetik aksesuarlarla kullanılabilir.
Beyaz tahtalarında kesinlikle mıknatıs kullanmak istemeyenler için klasik laminat serimiz hala elimizde. Laminat bir yüzeye sahiptir ve bu nedenle yazılabilir, ancak manyetik değildir.
Beyaz tahtanın yapısı stabilite sağlar
Beyaz tahta, bir yazı yüzeyi ve bu yazı yüzeyinin yapıştırıldığı bir çekirdekten oluşur. Beyaz tahtalarımızda, 8mm masif sunta kullanıyoruz. Bazı beyaz tahtaların arkasında ekstra stabilite için çelik bir levha bulunur. 8mm masif suntalı beyaz tahtalar özellikle hafiftir ve daha büyük boyutlarda bile kullanımı kolaydır. Düşük ağırlıkları, onları hafif duvarlara montaj için de ideal kılar.
Montaj
Genellikle beyaz tahtalar duvara kalıcı olarak yapıştırılır. En yaygın iki montaj yöntemini kısaca açıklıyoruz. EKONOMİK ve EVRENSEL serilerimizde vidalar için köşelerde gizli bir delik bulunur. Bu şekilde montaj nispeten kolaydır, çünkü deliklerin tam olarak nereye delinmesi gerektiğini görebilirsiniz. Ancak bunun için ikinci bir ele de ihtiyacınız olacak, çünkü beyaz tahtanın vidalanırken tutulması gerekiyor.
Teoride, PREMIUM veya PROFESSIONAL serisinden bir beyaz tahta duvara bir kişi tarafından monte edilebilir. Ancak bu yazı tahtaları gizli slot sistemi ile monte edildiğinden bunun için ölçü alınması gerekir. Öncelikle sabitleme malzemesinin doğru pozisyonlarda sabitlenmesi gerekir. Ardından tahtayı alt kancalara yerleştirmeniz ve beyaz tahtayı üst kancalarla sabitlemeniz gerekir.
Ancak beyaz tahta için sabit bir yer belirlemek istemiyorsanız, mobil döner yazı tahtalarımız gibi tekerlekli tahtaları da tercih edebilirsiniz. Veya birçoklu tahtayı tercih edebilirsiniz: bir tarafta beyaz tahta ve diğer tarafta bir pano.